Australiensisk mästare som slog fallna ryttare hårt på Tour Femmes: “Jag trodde att jag kunde passa in”

Yara
Share:

Den tysta andra etappen av damernas Tour de France skakades av den ena kraschen efter den andra flera kilometer bort på måndagseftermiddagen. Bland annat tog Tadej Pogacars flickvän Urska Zygart och en outsider i totalställningen Marta Cavalli till asfalten. Den australiensiska mästarinnan Nicole Frain landade förvisso hårdast men kom mirakulöst nog ut relativt helskinnad.

Jonas Wituk

LEVA. Följ den andra etappen av Tour de France för kvinnor här!

När bland andra Martha Cavalli och Amanda Spratt föll på en relativt smal bana 25 kilometer från mål var Nicole Frain inte oroad över att det fortfarande fanns ryttare på trottoaren. Den australiensiska mästaren föll i full fart. Italienaren Cavalli fick kapitulera på grund av ett kraftigt slag med en skalleskada, medan Frein förblev oskadd.

Bilder:

Infogat innehåll här kommer från ett socialt nätverk som vill skriva eller läsa cookies. Du gav inte tillåtelse för detta.

Nicole Frain: “Kom precis tillbaka från en annan olycka”

“Jag mår bra, bara lite besviken”, sa den australiensiske mästaren efter loppet på Eurosport. ”Jag kom precis tillbaka från ett fall och gick ganska snabbt mellan stödbilarna för att gå med stödbilarna. Det var ytterligare en olycka i den här pelotonen. Jag såg en lucka och trodde att jag kunde komma in, men jag kunde inte. Jag kom dit ganska snabbt, han var inte där med honom. Jag såg fler olyckor när jag ville tillbaka, kanske spelade vinden en roll i detta. Alla kämpade för hennes position, ingen ville slösa tid. Det var därför det var lite hektiskt.”