Charles Leclerc: “Olyckan var mitt fel, jag måste hålla mig borta från väggen” – F1journaal.be

Yara
Share:

Charles Leclerc var mycket besviken och upprörd över sin olycka och det resulterande tillbakadragandet under Frankrikes Grand Prix. Monegasque skrek över radion ombord, vilket var förståeligt eftersom Leclerc verkade vara på väg mot en slutlig seger.

“Jag visste inte att jag lämnade min radio på”, sa Leclerc senare om sitt utbrott över radion ombord. “Men något sådant är uppenbarligen väldigt frustrerande.”

“Jag känner att jag förmodligen presterar på den högsta nivån sedan säsongsstarten. Men det är ingen mening att prestera på den här nivån om jag gör sådana misstag.

På grund av olyckan ökade hans avstånd till världscupledaren Max Verstappen snarare än minskade. Enligt Leclerc kommer slutbalansen i slutet av säsongen att avgöra om han förlorade titeln på grund av sina egna misstag eller pålitlighet.

“Jag tror att ungefär 32 poäng gick förlorade på grund av mina misstag, varav 25 poäng idag såg ut som att vi skulle vinna idag, och på Imola tappade jag sju poäng på grund av mitt misstag.”

“I slutet av säsongen kommer vi att göra en uträkning, om jag är 32 poäng under, då vet jag att det är på grund av mig och att jag inte förtjänar att vinna mästerskapet. Under andra halvan av säsongen måste vi övervinna dessa svårigheter om jag vill bli världsmästare.”

Direkt efter olyckan låtsades Leclerc att hans gaspedal verkade ge problem, som i Österrike, och att han satt fast. Men senare erkände Leclerc att han förstördes genom sitt eget fel.

“Nej, hela tävlingshelgen var inte lätt”, sa Leclerc. ”Jag gillar att ha överstyrning, men när det är väldigt varmt är det väldigt svårt att vara stabil. Jag har inte varit särskilt konsekvent den här helgen och jag betalar priset för ett stort misstag under loppet.”

Leclerc säger att han fortfarande försökte köra back, men det fungerade inte.

”Jag kunde inte backa, vilket var synd, för när jag såg bilen var den praktiskt taget oskadad. Vi kan fortfarande gå.”

“Det här är dock en detalj. Först och främst måste jag se till att jag inte slår i väggen, då går allt bättre.”