Den gula tröjan Jonas Wingegaard berömmer Wut van Aert under avslutningsceremonin av Tour de France: “Han är världens bästa ryttare”

Yara
Share:

LÄS ÄVEN. RESULTAT TOUR DE FRANCE RIT 21. Jasper Philipsen vinner den kungliga sprinten, den sjätte segern på den belgiska etappen i Paris

LÄS ÄVEN. Wout van Aert minns med tillfredsställelse den vansinnigt starka Touren och den gröna tröjan: ”Vår taktik fungerade bra.

“Det är otroligt: ​​jag har precis vunnit Touren. Nu kan inget gå fel. Jag sitter här med min dotter just nu: det är verkligen en fantastisk känsla”, sa den nya Tour de France-vinnaren under sin flashintervju. “Det här är årets största cykellopp, det största du kan vinna. Ingen annan kan ta detta från mig. Jag kände alltid att jag kunde slåss åtminstone om det gula kortet. Men efter den där Hautacam-vinsten började jag verkligen tro på det. Det var då jag insåg att något måste gå fel för att inte vinna längre. Jag har alltid trott på det, men sedan dess ännu mer.

Det råder ingen brist på Wingegaards stöd på denna turné heller, med många danskar som reser till Frankrike för att se sin nationella cykelhjälte på jobbet. “De var fantastiska. Många danskar ville att jag skulle åka i gult. Jag uppskattar det verkligen och vill tacka alla danskar som stöttat mig. Det betyder verkligen allt för mig.”

Vad står härnäst på schemat? ”På tisdag åker jag till Nederländerna för att fira något, på onsdag åker jag till Köpenhamn och på torsdag åker jag till staden där jag bor. Och efter det? Sen sitter jag bara i min sits i en vecka. Just nu vill jag bara fira och koppla av, men jag är också sugen på mer”, avslutade dansken med en ambitiös ton.

© EPA-EFE

“Van Aert är bäst i världen”

Dansken höll också ett tal vid den officiella avslutningsceremonin. Och i detta hyllade han stort Wout van Aert. “Att starta turnén i Danmark var en av de största upplevelserna i mitt liv, så tack till organisationen som gjorde turnén där. Jag vill också tacka laget för allt. Vi hade en plan och vi följde den till perfektion. Det var en otrolig historia, vi gjorde den. Alla ryttare var fenomenala. Crash of Primoz (Rulla, röd.) var tufft, men sättet vi svarade på var tufft och starkt. Samma sak med StevenKruiswijk, red.): fantastisk i bergen, men han var också tvungen att lämna Tours. Även Nathan (Van Hooydonk, röd.) kunde inte avsluta Touren: han var väldigt stark den första veckan. Och så har vi Wout van Aert: den bästa föraren i världen. Han är verkligen otrolig. Även tack till Tiesj Benoot, Sepp Kuss och Christophe Laporte, fenomenal hjälpare. Tack till hela teamet och alla som var bakom kulisserna. Men framför allt tack vare min fru och dotter: utan dem hade jag inte kunnat göra det. Jag älskar dig.”

Tadej Pogacar: “Om jag inte hade vunnit Touren tidigare hade det varit den bästa dagen i mitt liv”

Jasper är en bra vän. Ville fortfarande ha samma lag, men jag är väldigt glad att han vann två gånger.

Om jag inte hade vunnit Tour de France två gånger tidigare hade det varit den bästa dagen i mitt liv. Men faktiskt är känslan nu inte så mycket annorlunda än när jag vann. Jag kommer tillbaka nästa år och då får jag extra motivation. Jag gillar verkligen den här sporten. Och jag är så glad för JasperPhilipsen, röd.). Han är en god vän, så det är fantastiskt att han kunde vinna två etapper i denna Tour.

LÄS ÄVEN. Jasper Philipsen kan inte tro sin lycka efter att ha vunnit Champs Elysées: “All sprinters dröm”

© AP