Eliza Mertens förstör Alize Cornet på väg mot den 7:e turneringssegern |  Tennis

Eliza Mertens förstör Alize Cornet på väg mot den 7:e turneringssegern | Tennis

Yara
Share:

Sedan 2017 har Elisa Mertens kunnat vinna minst 1 turnering per år, med undantag för säsongen 2020. Den statistiken hotade att ta slut i år, men Mertens vann ändå sin titel i slutet av säsongen.

Det var tydligt att Mertens förberedde sig för att bekämpa Alize Cornet på ett uppdrag. Hon fick hjälp av en fransk kvinna som gjorde många misstag (9 dubbla misstag!), men efter en sådan start visste Cornet helt enkelt inte vilken typ av trä han skulle göra pilar av.

Efter 2:2 vann Mertens 10 matcher i rad. Cornet vann aldrig igen. Den bästa belgiska spelaren avslutade arbetet med ett tomt spel.

“Idag har jag inga ord. Jag förväntade mig inte att vinna den här turneringen den här veckan”, reagerade Elisa Mertens efter finalen. ”Det var ett väldigt svårt år, men jag slutade aldrig tro på mig själv. Det är viktigast”.

Mertens vann 10 matcher i rad mot Cornet. “Jag gick på planen för att vinna. Jag tycker att det var synligt. Jag var väldigt stabil och det var inte mycket hon kunde göra. Jag gjorde få misstag och slog aggressivt.”

– Det var såklart lite stressigt eftersom jag inte har spelat i finalen på länge. Men nu har jag min 7:e titel i fickan och jag är väldigt stolt över den.”