Eva Koreman: “Om 3FM inte hittar en väg upp kanske det är klart”

Yara
Share:

Eva Koreman utesluter inte möjligheten att stänga NPO 3FM. “Du vet inte. Om 3FM inte kan hitta en väg upp kommer det att vara klart någon gång”, säger hon i AT5-programmet. kvav stad. ”Om du inte säger: det här är marknadsandelar så accepterar vi det. Att du kommer att göra en superalternativ radio med två procents marknadsandel som BBC Radio 1 eller Studio Brussel.”

3FM kämpar låga lyssningsfrekvenser. Ungdomskanalens fall kommer enligt Eva att få allvarliga konsekvenser. “Jag tror fortfarande starkt på 3FM. Vilken roll spelar den i radiolandskapet, bland annat för musiker. Hela livesändningen skulle vara ett riktigt hål om 3FM inte fanns längre.”

I det nya 3FM-programmet, som startar efter sommaren, säger Eva Kan inte hittas. – Nu pratar jag med 3FM om vad jag ska göra, säger Eva. ”Jag arbetar väldigt bra med min TV-sändare VPRO. Personligen kommer jag att klara mig. Jag behöver bara se om några av våra planer kommer att förverkligas på 3FM.”

obestämd tid

Sista perioden på 3FM var tuff, säger Eva. ”Det pågår en omorganisation som aldrig är rolig. Kollegor som är upprörda. Det var en obestämd tid, de senaste sex månaderna. Vi var också i ett kreativt vakuum, vilket var väldigt svårt för mig. Du kommer inte på något nytt om programmet måste stoppas.”

Att 3FM efter detta år vill sluta med “Radio 3voor12” Eva, som själv var programledare under ett antal år. “Jag tycker det är väldigt dåligt”, säger hon in AT5-programmet.

Foto: Michel Schnater | BNN