Fantastiska Wout van Aert bidrar återigen till Wingegaards gula tröja: “Jag kom på det och det visade sig vara rätt drag”

Yara
Share:

Delvis tack vare den fantastiska Wout van Aert kunde Jonas Wingegaard på egen hand nå etappsegern och vinna förlängning mot förstaförföljaren Tadej Pogacar. “Jag är också förvånad över att allt gick så smidigt”, sa Van Aert och slog ut slovenskan under ratten.

Jens Heylen

LÄS ÄVEN. Pogacar förlorar, Vingegaard sätter rekord genom att vinna Otakama-etappen

“Det var en väldigt vacker dag för oss. Det var också tydligt att vi hade planer. Jämfört med igår (onsdag, red.) njöt Jonas mycket mer av den här resan på grund av de längre och brantare stigningarna. Meningen var verkligen att attackera och ta ännu mer tid.”

På grund av Van Aert var Pogacar tvungen att släppas efter en tid. ”Jag hade förstås ett litet övertag innan stigningen, men ja, jag är själv förvånad över att allt gick så smidigt. Jag ville faktiskt vara med på flyget med Tisha så att jag kunde hjälpa Jonas senare. Det hotade att vara förgäves, eftersom de nästan höll på att komma ikapp oss innan den branta delen var bakom oss. Sedan drog jag mig undan och det visade sig vara rätt drag.”

Här infogas innehåll från ett socialt nätverk som vill skriva eller läsa cookies. Du gav inte tillåtelse för detta.

För Van Aert var både etappvinsten och poängen för den prickiga tröjan uppe vid något tillfälle. ”Jag har inte riktigt varit i huvudet med lökar. Jag fick veta först senare. Uppgiften var att stanna vid fronten så länge som möjligt. Dessutom var Tesha tvungen att lasta av tidigare och lät sig sjunka. Planen var att alltid gå först. Jag tror att med ett sådant ledarskap har det aldrig funnits ett scenario där jag kunde ligga före. Huvudmålet idag var att vinna förlängning, och vi lyckades”, sa en glad Wout van Aert.