Förhandsvisning |  Dead Island 2

Förhandsvisning | Dead Island 2

Yara
Share:

Utgivningsdatum:

Våren 2015

Genre:

Action, Survival Horror

Plattform:

PC, PlayStation 4, Xbox One

Eftersom jag vanligtvis föredrar spel som inte är traditionellt AAA, tillbringade jag det mesta av min tid på gamescom och hängde i kiosker hos mindre utvecklare och utgivare. Men när PLAION, tidigare känt som Koch Media, bjöd in oss att spela ett då hemligt spel, väcktes mitt intresse.

Du såg redan vad rubriken var när du klickade på den här artikeln: den efterlängtade uppföljaren till Dead Island är äntligen i horisonten, och i Köln fick jag springa runt i en övergiven nöjespark i en halvtimme medan jag blev ruinerad av en mördarclown; kanske det enda yrket som blir läskigare om man tar bort zombiefaktorn.

Måne, hav och ruttnande kött

Mitt äventyr börjar på stranden i Los Angeles. Som en av sex spelbara överlevande i ett låst Kalifornien måste jag hitta en bärbar dator gömd på en brygga där en typisk amerikansk nöjespark sakta förfaller. För min spelsession har jag en full arsenal som inkluderar traditionella vapen som revolvern och katana, såväl som knepiga vapen som den flammande yxan eller elektriska klorna som serien är känd för. Alla som spelade den första Dead Island vet att experiment med alla möjliga offensiva alternativ är en del av franchisens överklagande. Som tur är finns det villiga försökspersoner på sandslätten för mina tester.

Skjutvapen är något man inte vill greppa för fort av logiska skäl, så jag ska ta itu med att blanda lik med de olika närstridsalternativ jag har till mitt förfogande. Det är slående att man verkligen märker skillnaden mellan vapnen. Till exempel är metallröret och katana mycket snabba, men verkar för ömtåliga för att användas i en hektisk situation. Ovanstående klor erbjuder de bästa alternativen i detta avseende, men kräver att du kommer särskilt nära. Till slut satte jag mig på en yxa med en gasolbrännare.

Människan lär sig genom att göra

Eftersom jag mest spelar spel med RPG-element tenderar jag att slåss mot varje fiende jag ser för att få XP. En vana jag var tvungen att bryta snabbt under demot. Zombies är inte för snabba, men är problematiska i stort antal. Att undvika konfrontation är därför i många fall ett bra sätt att undvika att hamna i ett hörn. Å andra sidan kan du också använda detta för att vända bord och använda din miljö. Till exempel, sätt en fälla, ta bort ensamstående från mixen först, eller kör fiender i en smal passage för att kontrollera flödet av kampen.

Du är för sårbar för att attackera med full styrka, speciellt när speciella zombier dyker upp som hoppar eller sprejar gift, och du spenderade dina kulor för snabbt när du var på väg att dö. Du har ett raseriläge för den här typen av situationer där du kan bli galen ett tag, men den här tillgången är kortlivad och laddas om långsamt, så du måste verkligen ha den till hands.

Så fort den här lektionen var brutal och jag utmanade den största gruppen zombies i det här äventyret ändrades hans ton plötsligt. Vanliga shufflare har ersatts med en clown som Pennywise skulle vara stolt över, som inte kryper mot dig, utan förödar och överraskar med attacker du inte märker. Det är en välkommen förändring som förmodligen medvetet valdes som grund för denna demo, men om den speglar vad som komma skall är det en positiv sak.

Hämnden måste vara min

Denna lite mer skräckblandade ton består till slutet av demot, som slutar med en konfrontation med det målade freaket. En tuff kamp som jag nästan vann till min fördel när timern gick ut. Bara det ger mig en bra anledning att spela spelet nästa år, för om det är något jag hatar så är det det öppna slutet. Detta är dock långt ifrån den enda anledningen.

I presentationen som föregick vår spelsession fick vi mer information om utvecklingen och mekaniken. Tonvikten på co-op var redan känd, spelet kunde spelas tillsammans med vänner, men den andra kanten, som helt klart kom i förgrunden, var rolig. Dead Island vill inte bli tagen på allvar och gör det klart. Påminner om en hjälte från en dålig actionfilm på 80-talet, var och en av karaktärerna går för glatt till klubbar, skär och sållar tidigare kamrater. De hade något med Dambuster också, eftersom de lade ner mycket arbete på hur zombies kunde dissekeras med alla möjliga vapen. Det faktum att de kallade det här systemet FLESH, som står för Fully Locational Evisceration Simulator for Humanoids, berättar verkligen allt du behöver veta om tonen i namnet. Så, för att citera deras egen presentation, “ha kul i apokalypsen.”

Förväntan

Dead Island 2 är en massa saker: spektakulärt, efterlängtat, blodigt och episkt, för att bara använda några få lämpliga termer. Men framför allt är det roligt. Han förstår att apokalypsen inte alltid behöver vara något allvarligt, och andas ut den med hela sitt andetag. Från huvudkaraktärerna till humorn och vapnen, allt skriker att detta är ett tv-spel. Och det är inget fel med det!