Google försenar utfasningen av spårningscookies från tredje part i Chrome med sex månader

Yara
Share:

På grund av bekvämligheten och känslan av att “det är för stort för mig som person att ändra det”, använder jag också allt.

Låt dig inte luras, jag hör ofta folk tro att detta är ett allt eller inget val och att allt motstånd är meningslöst. Det är inte sant. Det finns ett alternativ till allt. Lura inte dig själv att tro att det inte finns något du kan göra eller att du måste ge upp allt på en gång. Således är det verkligen ett högt berg som de flesta aldrig kommer att bestiga. Men detta är fel tänkande. Vi behöver inte gå över hela berget för att komma lite högre.

Ta till exempel sökning där Google utmärker sig på allt annat. Det finns andra sökmotorer som startpage och duckduckgo som också ger ett tillräckligt bra svar 90 % av gångerna. De flesta av de saker vi letar efter är ganska enkla.
Så min standardwebbläsare söker med en annan sökmotor. Om det inte ger det önskade svaret kan jag skicka samma fråga till Google med ett klick. Jag gör detta nästan varje dag men använder fortfarande inte Google i över 90 % av mina sökningar.

Se inte på problem, utan på möjligheter att bryta sig lite från ekosystemet.

. Standard Android, Chrome, Google-konto, etc. Men mest för att det krävs mycket ansträngning enligt min mening för att komma runt detta för mindre än bra användarupplevelse, funktioner och bekvämlighet.

Själv skulle jag föredra att betala en viss summa för tjänster, applikationer etc. och jag hoppas att jag spenderat mina pengar på ett företag som inte annonserar, utan tjänar pengar på mitt abonnemang.

Knepig fråga, vill du betala tillräckligt, nämligen hundratals euro per år för en enkel PC-användare. Företag som Google investerar miljarder i att utveckla sina appar och har arbetat med det i flera år. Att motverka detta för ett nytt företag är en nästan omöjlig uppgift. De enda som kan göra sådana investeringar är andra megaföretag.
En startup kan förbättra en liten del, men aldrig replikera hela ekosystemet. Omvänt kan jättar replikera arbetet i en startup eller helt enkelt köpa ett företag.

Det är ingen mening att vänta på den bästa mjukvaran eller betalda lösningen, de kommer inte. Kanske kommer regeringen att kunna tillämpa något, men jag skulle inte vänta på det.

Vad? Gratis mjukvara. Detta är den enda chansen att bryta detta ok. Fri programvara löser delvis investeringsproblemet. Programvaran är inte skriven för försäljning eller för “gratis” användare/offer. Detta gör att flera parter kan investera oberoende av varandra och distribuera dem över en längre tidsperiod utan att automatiskt förlora dessa investeringar om de inte ger omedelbar framgång.
För att vara tydlig så säger jag inte att det är lätt eller att framgång är garanterad, bara andra lösningar är ännu mindre sannolika. Fri programvara har en chans, marknaden kan inte lösa detta problem, bara byt ut ett företag med ett annat.