Hacker läckte telefonnummer och e-postadresser till 5,4 miljoner Twitter-konton – Dator – Nyheter

Yara
Share:

Vilket berg av data.
Varför samlar Twitter fortfarande in telefonnummer?
Jag har inget telefonnummer på min dator och jag kan använda det på Twitter, så det är inte tekniskt nödvändigt.

Jag misstänker att de har dessa konto- och MFA-verifieringsnummer. Jag kan inte hitta någon bra anledning till det heller. Telefonnummer är lätta att förfalska och SMS är inte säkert. Om så bara för att för många människor är meddelanden läsbara på låsskärmen. Det här är inte säkert, men om din primära enhet också är telefonen själv, så är det inte mycket vettigt ur säkerhetssynpunkt.

Jag gillar inte heller hela idén med att verifiera ett konto med telefonnummer när de gör det. Twitter har heller ingen möjlighet att veta vilket telefonnummer som hör till vilket konto, om inte användaren har angett det i förväg. Om kontot hackas ändras även detta telefonnummer. Om kontot inte har blivit hackat och användaren helt enkelt glömt lösenordet så fungerar det, men eftersom det är osäkert bör du inte lita mycket på det.

Med viss ansträngning kan jag komma på andra anledningar till varför Twitter samlar in telefonnummer, men inte särskilt bra.

Sedan kommer jag till min poäng: Twitter borde inte ha dessa telefonnummer eller så kunde de inte läcka. Jag insåg direkt att det inte var meningen att slå ihop dem och jag skyller inte på Twitter för det, men att samla in siffror i allmänhet är ett misstag som jag skyller på Twitter för.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 24 juli 2022 10:11]