I BILDEN. Wout van Aert med en helikopter i Roeselare för Natour-kriteriet: “Som jag är en riktig rockstjärna”

Yara
Share:

Van Aert gjorde det med stil med en helikopter. För en 27-årig kille är väldigt eftertraktad nu för tiden. Innan han startade Natour-kriteriet i Västflandern hade han sponsringsåtaganden i Nederländerna. Han övergav Aalst-kriteriet. Trots allt ville Van Aert tillbringa lite tid med sin familj efter att ha slutat i Paris. Det börjar på Herentals på torsdag och körs små turer där, följt av San Sebastian Clasica på lördag.

Van Aert applåderades högt i Roeselare. “Det är som att jag är en riktig rockstjärna. All denna uppmärksamhet, inte bara”, sa Van Aert. ”Vi vill inte att det ska bli en vana. Förutsättningarna var rätt idag. Tack vare att jag vann Touren och min gröna tröja organiserade sponsorerna evenemanget. För att kombinera detta med Roeselare var jag tvungen att göra en helikopteröverföring. Det här är en väldigt speciell entré”, skrattade Van Aert.

© VDB

Allmänt intresse visar att WVA:s prestation vid Touren har haft en enorm inverkan på cykelentusiaster. “När du är i den här cirkusen förstår du inte riktigt vad som händer i omvärlden. Det är tydligt här. Att festa med laget efter Touren gick inte så illa. Jag börjar här med några trötta ben. Jag rörde inte cykeln i måndags. Jag hoppas att jag kommer att ha lite tid på mig att göra det här, säger Van Aert.

Sömnen tog över

Wout van Aert avsade sig Aalsts kriterium för att tillbringa lite tid med sin familj. “Jag njöt av lugnet. Jag fick lite sömn. Det var nödvändig. Det är bra att ha min kropp upptagen före San Sebastian. Därför börjar jag här i Roeselare och på torsdag i Herenthals. Det är också trevligt att hälsa på fansen och jag tycker om att göra det. Speciellt om man kan visa upp den där gröna tröjan. Detta ger det en speciell känsla”, fortsatte Van Aert.

Det blir nog ännu mer galenskap i Herentals. ”Jag vet inte vad jag kan förvänta mig i min region. Det måste vara fullt. Kanske är Roeselare en sådan uppvärmning inför det som följer på torsdag. Jag tror att det är väldigt viktigt att involvera mina fans i allt jag gör. Det är därför jag vill ta med några kriterier. Bara njut”, avslutade Van Aert.

© BELGIEN

© VDB

© VDB

© BELGIEN

© BELGIEN

© BELGIEN

© BELGIEN

Thies Benuth: “Med Jumbo-Visma har alla mål uppnåtts”

En av Jumbo-Visma superhands vid den 109:e Tour de France var Thies Benout. Han var tredje bästa belgare i slutställningen bakom Dylan Theuns och Wut van Aert i den gröna tröjan. Benut njöt också av cykelentusiaster under tisdagen, som tog plats på pallen i Roeselare där ryttarna presenterades. Och när Van Aert var omringad av media frågade Benuth mannen i grönt: “Sir, skulle du vilja signera min vattenflaska?”

“Jag har sovit ganska mycket de senaste 24 timmarna. Det var också nödvändigt, sa Benut. ”I söndags hade vi en fest med laget efter Touren. Vi hade en anledning att göra det med en gul och grön prickig tröja i våra led. Vi blev inbjudna till den holländska ambassaden. Vi njöt av en god grillfest där. Den sista veckan av turnén, efter hösten, sov jag väldigt dåligt. Det fick komma ikapp. Kroppen är riktigt trött efter tre veckor och såklart efter ett fall där man är helt överväldigad.

Det var en tuff, knepig, het och blixtsnabb Tour. “Varje åktur var en flamma från kilometer noll till slutet. Vi gjorde det inte lätt för varandra. Det blev en bra kamp. Vi lyckades också. Detta gjorde det ännu vackrare. Stämningen var mycket bra. Alla mål uppnåddes och vi vann sex etapper. Efter Roeselare var måttstocksdansen för mig över. Jag kör trots allt San Sebastian Classic på lördag. Den här veckan vill jag hålla mig sysselsatt, efter San Sebastian vill jag vila lite. Och så gick vi igen. Det slutar trots allt inte efter Touren, eller hur? sa Benut.

© BELGIEN

Tom Pidcock: “Det är skönt att debutera i den tuffaste och snabbaste turnén”

Tom Pidcock gick direkt till seger i sitt första deltagande i Tour de France. Britten uppfyllde sin dröm på etapp 12, med start i Briançon och slutade på toppen av Alpe d’Huez. Pidcock, 22, lämnade sydafrikanen Louis Meintjes och hans landsman Chris Froome bakom sig på denna mytomspunna puckel. Den regerande världsmästaren i cyklocross och olympisk mountainbikemästare dök också upp på Roeselare på tisdagen och stoppades också flera gånger för selfies, foton och autografer.

“Det är en fantastisk atmosfär här, och det är fortfarande bara att börja. Belgarna är helt enkelt galna i att cykla, sa Peacock. ”De tycker att det är jättebra för mig att allt föll på plats på vägen till Alpe d’Huez. Den här segern gav mig verkligen självförtroende. Det var också bara min första turné. Jag kanske borde sätta mig som mål att förbättra den slutliga klassificeringen. Jag hade nöjet att åka i vit tröja ett tag. Underbar känsla”.

”Efter det här kriteriet kommer jag att vila lite, och sedan åker jag till EM. Jag vill njuta lite av detta evenemang. Med vårt team kan vi även se tillbaka på en underbar Tour där Geraint Thomas slutade trea i den slutliga klassificeringen och vi var även den slutliga vinnaren av lagklassificeringen med Ineos Grenadiers. Geraint åkte till Aalst i måndags. Jag ville stanna i Paris till onsdag, men då kom ett erbjudande om att åka här i Roeselare. Jag gick genast med. Jag hade turen att välja den snabbaste och svåraste upplagan för min första turné”, skrattade Pidcock.