J.R. Ewing, hörselskada, går i Crocs i De Keyserlei (Antwerpen)

Yara
Share:

Skicka in nyheter? Råd till våra redaktioner här

Fler nyheter om Antwerpen? Följ vår Facebooksida Gazet van ‘t Stade

Torsdag kväll på 80-talet? Då tittade du först på högre lägresedanPanorama och slutligen Dallas. Endast i Amerika lockade detta avsnitt “vem sköt JR” 100 miljoner tittare. När skådespelaren Larry Hagman var i Antwerpen ville han ta sig tid att chatta med Fruit.

Som reporter för den här tidningen träffade jag Larry i lobbyn på ett hotell nära Century Center. Hagman var inte bara i Antwerpen. Han reste världen runt som annonsör för solenergi. Och faktiskt, han gjorde det med nöje.

”Det handlade om olja förut, men det var så dåligt för miljön. Det finns ett bättre alternativ idag, säger han. Därefter höll han ett helt tal om det tyska märket av solceller. ”I mitt hus i Kalifornien installerade jag solpaneler värda 530 000 euro. Jag levererar energi till hela regionen”, sa han under sin oersättliga hatt.

skrikande frågor

Intervjun blev oavsiktligt komisk ibland. Hagman var då redan 79 år och hade redan delvis tappat hörseln. Med varje fråga jag ställde var jag tvungen att upprepa den eftersom den var väldigt svår att höra. Till sist ropade jag nästan ut frågor och för en stund kände jag mig som Sue Ellen framför kamerorna. Dallas skrek på J. R. Ewing.

Ovan Dallas Talat: 2010 kom det rapporter om återkomsten av den berömda tv-serien, som ursprungligen gick från 1978 till 1991. Det var anledningen till att jag ville prata med Larry. Så fort jag sa ordet “Dallas” verkade Hagman trycka på en knapp i huvudet och förvandlades till en ikonisk tv-karaktär.

“Serien kommer ut eller inte, det beror bara på mig. Det finns fortfarande några detaljer som måste diskuteras.” Larry log gåtfullt, eftersom jag kände honom på TV. “Finansiella detaljer? Självklart! Naturligtvis måste jag se hårda dollar först. Då ritar jag gärna. Men jag gillar ändå att låta dem svettas lite.” Plötsligt talade den kloke J. R. Ewing till oss.

“Vad gillade jag med JR? Uppmärksamma kvinnor! Och jag hade makt och pengar. Förresten, jag har fortfarande mycket pengar. Jag vann precis en rättegång som gav mig en förmögenhet. Inte bara JR, utan Larry är inte att leka med”, skrattade Hagman.

Ingen mer alkohol

Det som slog mig var att ingen alkohol drack under intervjun. “Det stämmer inte riktigt med min bild”, skrattar skådespelaren, som genomgick en levertransplantation efter att ha druckit fem flaskor champagne om dagen på inspelningsplatsen i flera år. “Jag gjorde det för att spriten stod i vägen för att spela,” erkände han för mig. “Som ett resultat fortsatte jag att tycka att mitt jobb var utmanande. Låter konstigt, men så var det.”

Hagman är den enda kändis jag har fått pengar från efter intervjun. Det vill säga han gav mig en falsk lapp som han skrev på. Det är inte klart varför, plötsligt drog han ut den. Den hade till och med hans eget huvud tryckt på den. Anteckningen ligger fortfarande på mitt skrivbord.

Sedlar med bilden av skådespelaren. © Bert Halselmans

Crocs

Det jag fortfarande minns väl från den dagen är vad som hände efter intervjun. Hagman var i kostym, iklädd sin berömda hatt och… fula men bekväma Crocs. Inte förgäves, för det var väldigt svårt att gå. Han gick försiktigt mot utgången. Det kommer att stå en bil med en förare framför sig på De Keyserlei. Eftersom han redan handlade i stan fick han ta med sig en massa shoppingkassar. Hagman knuffade dem genast i mina händer så han kunde gå ner på gatan som en gammal man på ett äldreboende.

På gatan var transporten spårlös. Då såg Hagman sig oroligt omkring, som om han trodde att förbipasserande skulle rusa fram till honom. Men den nyktra flamlingen fortsatte att gå. I bästa fall fanns det ibland tvivel om detta verkligen var den riktiga JR. Men sedan såg de Crocs och gick vidare. För säg nu till dig själv; Den enda JR i Crocs en regnig novemberdag i Antwerpen är verkligen otrolig.