Jan Bakelants glad efter första vinsten sedan 2016: “Det är svårt att förklara för barn varför Wut vinner så mycket”

Jan Bakelants glad efter första vinsten sedan 2016: “Det är svårt att förklara för barn varför Wut vinner så mycket”

Yara
Share:

“Jag tycker att jag förtjänade det mycket tidigare”, säger Bakelant efter resan. “Men det var alltid något fel. Ingen annan trodde på det, och inte min rygg heller.” Bakelants bröt två kotor 2017 efter ett fall på Tour of Lombardy och tog lång tid att rehabilitera. “Den här rehaben har varit över i många år, men jag var alltid hungrig.”

“Jag har tre barn nu, de var igår (dagar, red.) här”, fortsätter Bakelants. “Det är därför det är svårt att förklara för dem hur Wut (Van Aert, red.) Jag vinner verkligen alla dessa lopp och jag deltar också, men för vad egentligen… Och idag vinner jag i ett skede där jag inte förväntade mig det och där jag faktiskt red hela dagen för laget.

© BELGIEN

Bakelants hade inte förutsett hans seger på länge, även på den sista kilometern. “Jag visste att det skulle bli en tuff avslutning och jag ville fortsätta spurta. En kilometer från mållinjen startade jag och på 400 meter såg jag att jag hade en lucka på 20 meter. Sedan gav jag allt till slutet. Han behövde inte vara tio meter bort, men det räckte.”

självkritik

“Jag är med i många program (på tv, red.), pratar mycket om vad andra gör bra och vad som är dåligt, men jag har också alltid varit kritisk mot mig själv”, fortsätter Bakelants. ”Jag var förstås inte alltid nöjd med hur det gick och jag kände att jag var tvungen att klämma ur mig mer. Naturligtvis är det synd när du alltid ser framgång med andra, men du själv gör detsamma och får ingenting tillbaka. Då frågar du dig själv: varför gör jag fortfarande det här? Och idag… det kan ge en sådan impuls.”

© BELGIEN

“Hungern är stillad nu? Det är en början, kanske en aperitif. I Dauphine stod det redan klart att jag var bra. Vinner jag en etapp där så blir säsongen bra för en ryttare som mig, men det blir inte så mycket framsteg från åttondeplatsen. Ungdom är säkert bra. Inte alla, men de som är bra är riktigt bra och de jobbar hårt i dessa flerdagarslopp. Jag gillade också min förra årets Tour, men om du inte vinner är det inte tillräckligt bra.”

Oviss framtid

Direkt efter målgång brast Bakelants i gråt. “Det är väldigt användbart. Så mycket har hänt, nu inom laget. Det finns ingen säkerhet att jag kommer att stanna hos Vanty, min framtid är fortfarande osäker. Allt detta tillsammans gör detta till ett fantastiskt evenemang.” Hans förhandlingsposition blir redan mycket bättre. “Det spelar verkligen ingen roll längre, det viktigaste är att idag vann jag igen.”

Hur ser Bakelants på sin framtid som professionell cyklist? ”När man blir äldre inser man att det här är dagar att njuta av, det är väldigt givande. Jag vill inte tänka på min framtid just nu. Visst är det självklart att den här vinsten kommer att hjälpa, men om jag inte hittar något annat så är det ett bra slut också. Stanna på toppen.”

Här infogas innehåll från ett socialt nätverk som vill skriva eller läsa cookies. Du gav inte tillåtelse för detta.

© BELGIEN