Julian Alaphilippe gör sig redo för hösten i Vallonien: “Jag kan inte vänta med att stifta numret” | att cykla

Yara
Share:

Julian Alaphilippe borde verkligen ha glänst på Touren med Quick Step – Alpha Vinyl, men ett hårt fall i Liège-Bastogne-Liège satte stopp för jobbet. Schemat har ändrats med Tour de Wallonia som det första förberedande loppet för Vuelta och världscupen, hans stora mål för hösten.

Tour of Wallonia startar på lördag. Cirkeln är speciellt för Julian Alaphilippe, eftersom den första etappen slutar vid Yui’s Wall. Idealisk terräng för en världsmästare som redan vunnit Vallonpilen tre gånger.

“Jag har precis avslutat ett träningsläger i Livigno, Italien,” sa Alaflippe vid en presskonferens online. “Jag kunde göra ett bra jobb med uthållighet och klättring.”

Och ändå hade fransmannen ingen idealisk förberedelse. I Liège-Bastogne-Liège bröt en Quick Step – Alpha Vinyl-stämpel flera revben och ett skulderblad. Utöver det hade han en kollapsad lunga. Som tur är är fransmannen inte skadad.

”Det här är inte den sortens förberedelser jag förberedde för vallonpilen. Men jag känner till Wall High. Jag älskar henne lika mycket som jag hatar henne.”

“Jag älskar High Wall lika mycket som jag hatar den.”

Julian Alaphilippe

“I finalen kommer benen att säga. Jag får se hur bra jag blir, men jag är en anfallare och mitt mål är alltid resultatet. Jag erkänner att jag ser fram emot tävlingar och segrar.”

“Jag kan inte vänta med att bära mitt tröjnummer igen och jag kommer inte hit bara för att vara i slutet av gruppen. Den här cirkeln borde hjälpa mig att hitta min rytm och nöje igen.”

Som förberedelse för Vueltan kommer den tvåfaldige världsmästaren också att dyka upp i starten av San Sebastian och Ronde de Ain Clasica. I Tour of Spain kommer Alaphilippe främst att få uppträda i Remco Evenepols tjänst.

”Kan VM vara målet? Jag har inte utforskat banan än. Jag vet bara att det kommer att bli svårt”, Alaphilippe blickar framåt.