Julie De Wilde visar upp vit tröja: “Jag vågar bara drömma om det” | Kvinnor i Tour de France

Yara
Share:

“Jag hade inte särskilt bra ben, men jag kan inte klaga. Klättringarna var svårare än jag förväntade mig. Jag gav verkligen upp och letade fortfarande efter mitt tempo för att klättra så gott jag kunde.”

”Sedan kom jag in i gruppen, det fanns hopp om att de skulle fortsätta. Det tog stopp lite, men där gjorde mitt team sitt jobb. Jag är väldigt tacksam mot dem för detta, sa Plantur-Pura-ryttaren.

Under den första delen av intervjun stod det ännu inte klart om hon verkligen blev den nya ägaren till den vita tröjan som bästa unge man. “Jag vill bära den på något sätt,” sa De Wilde då.

Några minuter senare fick hon höra förlösande nyheter. Därför besökte Sporza-intervjuaren Inge Van Minzel henne igen. ”Jag vågade bara drömma om det. Det är riktigt trevligt, speciellt för att jag är den yngsta, säger De Wilde.

Den 19-årige Plantur-Pura-ryttaren njöt till fullo. “Det är fantastiskt att få bära den här ungdomströjan.”

Även när De Wilde fick den vita tröjan efter pallceremonin fick hon det inte riktigt. “Jag vet inte vad jag ska säga. Du tänker på det lite, men jag försöker att inte få in det i mitt huvud för mycket.”

Hon vill inte säga om hon kan försvara den vita tröjan de kommande dagarna. ”Jag tittar på det dag ut och dag in, men om det fungerar så blir det bra. Jag är fortfarande ung, inget behöver göras, allt är tillåtet.

Tillståndet att bära en vit tröja vid den första damtävlingen Tour de France gjorde också ett djupt intryck på den 19-årige De Wilde: ”Detta är det största loppet i världen. Min bror och pappa tittade alltid, så jag tittade tillsammans.”

“Jag vinkade bara till dem, men jag har inte sett dem ännu, även om det redan var tydligt från min mammas ansikte att hon var glad.”