Julie DeWilde håller i en vit tröja: “Trots otur hade jag kul idag” | Kvinnor i Tour de France

Yara
Share:

Efter 4 etapper är Julie De Wilde (Plantur-Pura) fortfarande i den vita tröjan i Tour de France för kvinnor. Idag var det dock inte alltid korrekt, eftersom den unge ryttaren inte hade någon tur på grusremsan.

“Jag är nöjd med min prestation idag igen,” sa De Wilde. “Jag red bra framme under större delen av dagen och kände att mina ben fortfarande var halvfriska i slutet av etappen. Då hade jag tyvärr ingen tur.”

”Jag gick över en stor sten och sedan fick jag gå igenom ett helt avsnitt med punktering. Det slutade med att jag skaffade ett nytt däck, men sedan var jag verkligen tvungen att börja jaga.”

”Jag visste att det fortfarande fanns deltagare i ungdomsklassningen framöver, så jag var fortfarande tvungen att gå för fullt. Det var därför jag gav upp idag.”

Det var mycket att göra i förväg med grusremsorna som låg utspridda runt banan. Även om Julie DeWilde tydligen inte såg det som ett problem att utmana dem.

“Faktiskt gillade jag det. Den sista streaken var farlig och väldigt dålig, men streaken i sig var bra för mig.”

“I natt drömde jag att jag skulle få punktering idag, och idag hände det. Trots oturen hade jag kul och är glad att jag kunde få den vita tröjan”, avslutar den unge ryttaren.