Lotte Kopecky uppriktig i Famous Wyrwoters: “Jag har missat mycket i mitt liv på grund av cykling” | Kvinnor i Tour de France

Yara
Share:

kända fyrfotingarLotte Kopecky (26) hade en strålande start i Damernas Tour de France. Cyklisten hade redan blivit biten av ett cykelvirus när hon var tio, även om det inte var kärlek vid första ögonkastet. I HLN Originals Bekende Viervoeters berättar idrottaren öppenhjärtigt om hur cykling blev hennes sport och var hon ser sig själv i framtiden. “Om jag någonsin slutar tävla hoppas jag att jag tar examen.”


Illinois


Den mystiska återkomsten av Billy

När Lawrence Van Tongerloo besöker Lotta Kopecky och hennes trogna fyrbenta vän Ollie är kärleken mellan ägare och hund borta från listorna. Cyklisten älskar sin fyrbenta vän väldigt mycket och har ett stort hjärta för djur. För sex år sedan var hon plötsligt tvungen att ta farväl av sin katt Billy, även om hon nu återigen glatt hoppar runt i Kopecky-huset. ”Jag bodde i Antwerpen för ungefär sex år sedan och helt plötsligt sprang min katt iväg från dag till dag. För några veckor sedan fick jag ett samtal och frågade om jag äger Billy. Mitt telefonnummer fanns på hans chip, som de läste.”

Lotte och hennes cykel: inte kärlek vid första ögonkastet

Lottes liv domineras just nu av racing. Och denna passion började i ung ålder. ”Jag började cykla när jag var ungefär tio eller elva år gammal. Innan dess var jag involverad i många andra sporter. Det var så jag spelade fotboll länge. Jag spelade också basket, judo och åkte skidor varje år. Men på grund av min bror, kanske delvis av svartsjuka, började jag cykla. Kan inte säga att det var kärlek vid första ögonkastet. Jag gillade verkligen tävlingen, men jag upptäckte att det var mycket mindre träning under veckan.”

Livet efter loppet

I nuläget verkar det omöjligt för Lotte att kombinera sporten med en annan utmaning. Hon har ännu mer ambition. “Jag har inget diplom annat än gymnasiet. Förra året började jag utbilda mig till idrottslärare, vilket alltid har lockat mig. Men i kombination med min sport var det nästan omöjligt eftersom det krävde mycket träning. Men om jag någonsin slutar tävla hoppas jag få ett diplom.”

Se det nya avsnittet av Kende Viervoeters på HLN-appen varje tisdag.

LÄS ÄVEN:

“Jag får oanständiga erbjudanden varje dag”: Conner Russo ger en spektakulär titt på sitt personliga liv

“Hitta sju skillnader med Jean-Marie”: Red Flame Tessa Woollaert visar upp sin hund Jean-Marie Waff

VIDEO. Candace och Marin har inget barn från Married Blindly ännu: “Den andra hunden kommer att födas före barnet”

Se alla avsnitt av HLN Original Famous Quadrupeds:

Lotte Kopecky med sin hund Ollie i HLN Original-serien Famous Dogs. © HLN