Marianne Vos: “GET är något svårfångat, jag är bara Marianne som älskar att cykla” | Kvinnor i Tour de France

Yara
Share:

Marianne Vos (Jumbo-Visma) utsågs till geten (den största genom tiderna) av Mark Cavendish (Quick Step-Alpha Vinyl) efter sin 30:e Giro-vinst 2021.

“En fras som GOAT (Greatest of All Time) är en så stor och svårfångad sak att jag inte kan identifiera mig med den”, säger holländaren. ”Jag heter Marianna och jag älskar att cykla. Ibland går det bra, men jag anser mig inte vara speciell med det.”

Efter dussintals titlar inklusive olympiska, europeiska, holländska och världsmästare är Marianne Vos fortfarande väldigt ödmjuk när det kommer till hennes händer.

2015 kämpar 35-åriga Vos med utbrändhet.

“Då upptäcktes ‘icke-funktionell överansträngning’, med andra ord överträning”, säger Vos. ”Vi talar om en obalans där arbete inte är proportionellt mot vila. Sedan slår kroppen i bromsen, och det visste jag inte.”

“Läkarna sa att jag var tvungen att vila i sex månader som det enda botemedlet”, fortsätter holländaren. “Även om du har presterat på en hög nivå måste du fortfarande börja från noll.”

Så gjorde hon, och under tiden håller hon på att samla ihop segrarna.