Philippe Gilbert körde sin sista Tour-tidkörning: “Körning och kul, det är allt”

Yara
Share:

© BELGIEN

Philippe Gilbert hade sin sista tidtagning i Tour de France. I slutet av säsongen hängde vår landsman sin cykel på en krok och begränsade sig till rollen som tjänare på denna Tour de France. ”Förut var allt bättre och lättare. Men det är okej”, sa Gilbert, 40.

Jens Jacobs

Philippe Gilbert (Lotto Soudal) begränsade sig till mållinjen i sin sista tidtagning i Tour de France. “Det var en väldigt svår kurs, så jag är glad att den är över,” sa Gilbert. ”Det var mycket motvind, det var tekniskt och det gick upp och ner mycket. Verkligen något för starka män. Jag hade inget att hämta idag, till exempel forskade jag inte. Gå och njut, det är allt. Jag jobbade hårt för laget och Yuen, vi kunde inte göra mer. Vi fortsätter att hoppas och tro. Jag hoppas att det blir ett pris imorgon.”

“På den högsta nivån njuter man bara av att vinna, så jag gillade inte riktigt den här turnén. Även om stämningen var fantastisk. I Danmark till exempel. Du ser det bara här eller i några av klassikerna.”

Gilbert kommer att lägga av från cyklingen efter den här säsongen. “Nu är jag 40, jag hade de bästa åren. Förr var allt bättre och lättare. Men det är normalt. Jag hade mina år. Så jag ångrar ingenting. Turnén har alltid varit svår för mig. Jag kunde bara vinna en gång. Men jag upplevde många lagkamratsegrar med olika ryttare. Jag var mer känslosam med dem än med min egen seger. Nu ser jag fram emot att ta farväl av Cauberg.”