Ronnie Retro för första gången i Tomorrowland: “Jag svettas, men vilken fest!” | FESTIVAL SOMMAR

Yara
Share:

Under sin tid i Big Brother 2021 hade han redan presenterat sina medkandidater för sitt alter ego Ronnie Retro, men i Tomorrowland blommar typen av underdog-finalist Nick Kraft för fullt. Ronnie får stå på scen för första gången på Rave Cave. “Supercool, men Ronnie borde ha gjort det Marseilleque lockar”, skrattar hans hjärna.

Nick är inte främmande för musikkretsar. Han är en del av DJ-duon Lowriderz, med vilken han har besökt många festivalplatser i Nederländerna och utomlands. När detta samarbete tillfälligt avbröts såg Ronny Retro dagens ljus, en parodi på den något stereotypa bröllops-DJ:n från Antwerpen. “Det faktum att jag nu kan spela i Tomorrowland som Ronnie Retro är otroligt,” säger Nick. ”Jag har varit här några gånger tidigare med Lowriderz, men som Ronnie Retro har jag mitt elddop här. Väldigt spännande eftersom jag inte kunde förutse hur publiken skulle reagera. Ronny Retro är en väldigt specifik sak: jag vet inte morgondagens människor kommer förstå.”

Nick/Ronnie behöver inte oroa sig för bristande intresse. “När jag delade min prestation på sociala medier fick jag genast massor av svar från entusiastiska fans. Men vem det än är: de får en riktig Ronnie-show. Det enda jag ångrar nu är kläderna. Jag är rädd att jag kommer att svettas i Ronnies kläder. Det är bättre att han har det Marseilleque lockade men ville inte. apans år (skrattar)”

Stora planer

Efter Tomorrowland kommer Nick/Ronnie att fortsätta erövra Flandern. ”Jag jobbar på två nya soloalbum och ytterligare ett samarbete är på väg. Är detta samarbete med Bart Kael äntligen ett faktum? Nej, det är inte han. Men det kanske är med en känd flamländsk artist. Ronnie ser i alla fall fram emot det: han är från Antwerpen, så det finns inga omöjliga uppgifter för honom.