“Ta av dig behån”, sa de. Jag var femton.” Kate Moss vittnar om hur hon var tvungen att springa under en fotografering

Yara
Share:

© ISOPIKS

Den tidigare toppmodellen Kate Moss (48) var uppriktig om sin tidiga karriär i en intervju med BBC Radio. Detta visar att modelllivet var allt annat än rosa. “De spelade på min sårbarhet.”

Kate Moss, nu 48, har varit ett av de största namnen i modellvärlden i över trettio år. Men de första åren var väldigt traumatiska”, säger hon i en intervju. Allt började för Moss när hon upptäcktes på ett plan vid 14 års ålder. Sedan gick allt utför. Som tonåring var hon tvungen att gå på auditions ensam och resa många mil för att göra det. Vid 15 år hade hon en “hemsk upplevelse” när hon blev ombedd att ta av sig sin behå för en katalogfotografering. ”På den tiden var jag väldigt blyg för min kropp och kände att något var fel. Så jag packade mina saker och sprang.” Denna upplevelse skulle skärpa hennes sinnen, vilket gör henne väldigt bra på att upptäcka människor med fel avsikter.

Situationen förbättrades dock inte omedelbart. Hon blev vän med fotografen Corinne Day, men det var en svår vänskap. Moss minns hur mycket hon grät på grund av nakenbilderna. “Hon är (Dag, röd.) skulle säga: “Om du inte tar av dig din topp kommer jag inte att straffa dig för El.’ Det gör ont. Jag brukade älska henne. Hon var min bästa vän, men hon var en svår person. Men bilderna är fantastiska så hon fick som hon ville och jag led för det men till slut gjorde de mig mycket gott. De förändrade min karriär.”

Därför valdes Moss som modell för en reklamkampanj för underkläder av den amerikanske designern Calvin Klein. Hon poserade då med skådespelaren Mark Wahlberg, men den upplevelsen var “inte bra”. Moss tog Valium för att komma upp ur sängen på morgonen och kände sig “objektiv, sårbar och rädd” igen. Hon fick återigen stå topless framför linsen. “De lekte med min sårbarhet, Calvin gillade det.”

(sgg)