Tadej Pogacar vänder på steken och stöttar nu flickvännen Urska: ”Jag tror att hon kan vinna scenen. inget tryck”

Yara
Share:

© Werner Burles

Slående närvaro på måndagen i Meaux i början av den andra etappen av Tour de France för kvinnor: Tadej Pogacar. Herr nummer två tycker att det är viktigt nu att göra skillnad och vara nära sin flickvän Urska Siegart, Team BikeExchange-cyklist och vår tidningskrönikör de senaste tre veckorna.

Werner Burlez i Frankrike

“Nu måste jag stödja Urska”, sa den slovenska tvåfaldige Tour-vinnaren. “Det här kommer att bli en hektisk vecka för henne, jag är väldigt glad över att vara här med henne. Även om det bara är i fem minuter så är det en början. Jag behövde det. Igår kunde vi inte vara tillsammans. Hon var nöjd med laget och fick tänka på sin egen Tour. Urska tar så mycket tid att följa mig överallt, det är otroligt. Jag är glad att jag kan vara med henne nu. Hon förtjänar det och jobbar så hårt för det. Jag behöver inte ge henne många råd. Hon vet vad hon gör, hon är smart och väldigt självsäker. Jag tror att hon kan vinna resan. inget trycksäger han till sin flickvän med ett leende. “Jag är på första raden för att stötta henne. Och för andra kvinnor. De kommer äntligen att ha sin egen turné.”

Idag återvänder Pogacar hem för en kort stund. Paret flyttar snart ut och nu när Urska åker Tour des Femmes får Tour-tvåan göra jobbet själv. ”Det är mycket jobb som väntar på mig hemma, jag måste packa allt. Men på söndag är jag definitivt tillbaka för sista etappen på La Planche des belles filles. Kommer jag att tävla i San Sebastian Classic på lördagen däremellan? Ingen aning. Jag vet inget om mitt program än.”