Uttrup Ludwig entusiastisk på Maarten: “Året för dansk cykling” | Vive le Velo

Yara
Share:

Idag upplevde Cecily Uttrup Ludwig en av de bästa dagarna i sin cykelkarriär. Maarten Vangramberen gick för att besöka henne och fastställde att alla känslor ännu inte hade gått över. Dansken var fortfarande entusiastisk: “Vilken dag.”

“Det är otroligt. Jag kommer minnas den här dagen länge.” Uttrup Ludwig var fortfarande överlycklig några timmar efter resan.

“De sista 20 kilometerna var jag konstant i spänning”, analyserade hon finalen. ”Det slutade med att jag körde Marianne Vos. Jag tänkte ”det är bra. Det är rätt hjul.”

Detta är ett rejält lyft för laget efter gårdagens förlust av Marta Cavalli. ”Jag ska träffa henne här på hotellet. Vi ska fira med henne, väldigt trevligt. Den här segern är för henne och laget. Igår var en hemsk dag. Men vi fortsatte att kämpa och trodde på det.”

Igår var en hemsk dag. Men vi fortsatte att kämpa och fortsatte att tro på det.

“Jag drömmer om att inspirera tjejer”

“Drömmen är att inspirera tjejer att nå sin dröm om att cykla”, fortsätter Uttrup Ludwig. “Vi får den största pallplatsen i världen tack vare Tour de France. Nu ser de inte bara män, utan även kvinnor. Dessa unga flickor tittar hemma.”

Precis som för herrarna tävlar nu Danmark även i damernas Tour de France. ”Detta är dansk cykels år. Jag tror att männen inspirerade oss. De inspirerade mig. Jonas (Vingegaard), Mads (Pedersen), Magnus (Court Nielsen) och alla danska män gör det bra. Han är också bra på att cykla.