Vad är det bästa sättet att stänga dessa värmerör? – Bygg och gör-det-själv

Yara
Share:
hej,

Jag och min kompis skaffade en skjutdörr på nedervåningen, och nu finns det en värmare på platsen där den ska stå. Fönsterkarmbonden erbjöd mig att hämta den själv eftersom det logiskt sett inte är deras ansvar och skulle vara ansvarig i händelse av sidoskador.

Nu har jag även en luftkonditioneringsenhet hängd i vardagsrummet så att värmen kan gå hela vägen, men den vill tyvärr inte köra den. Jag tar risken att göra den här typen av arbete själv, men jag behöver bara veta följande .

Vårt hus är från 1960-talet så värmerören ligger mest på utsidan av väggen så det är ganska lätt att ta isär. Tricket är att stänga av värmen. Rören går genom väggen, genom betonggolvet in i sovrummet, där de är förbundna med en tee till värmerören i sovrummet.

Jag kan slipa rör och värme, men finns det något sätt att plugga till tee med någon form av huvudbult eller något? Jag har läst på nätet att rör som sitter kvar inte bör vara längre än 10 cm eftersom det kan samlas vatten i dem och legionella kan häcka i dem. Jag är inte på något sätt bekant med reglerna eller frågorna, men med vägledning eller kunskap om att göra något ( ) måste du montera det, jag kan hantera det ;)

Lösningen behöver inte vara elegant med tanke på att allt är gömt i det bortre hörnet bakom en gardin, en spegel och en stol. :P

Jag skulle vilja höra det!

[Voor 10% gewijzigd door 0546timm op 22-07-2022 14:52]