VM i friidrott: Vanessa Skone utan chans att hoppa av 800m-serien | VM i friidrott

Yara
Share:

Vanessa Skone gjorde sin debut vid världsmästerskapen. Bara en vecka innan mästerskapets start tog världsfriidrottsförbundet World Athletics det enligt resultatet av betyget.

Den 26-årige idrottaren deltog inte i 800-metersloppet. Hon höll ut hela loppet och slutade sjua på 2:04:07, två sekunder snabbare än hennes personbästa på 2:02:05.

Mer än inte räckte till en plats i semifinalen, bara de tre bästa i varje heat och de sex bästa förlusterna gick vidare. Skåne blev så småningom 41:a av 45 deltagare.

För Vanessa Skone blev det ett elddop på VM. Blev debuten lite bättre än väntat? ”I allmänhet har jag positiva känslor, men själva loppet var lite nedslående. Det gick inte riktigt som jag hade hoppats.”

”I början gick allt väldigt fort, men jag kunde ansluta igen. Där var många
saktade ner, och när de accelererade igen reagerade inte min kropp som jag ville. Det är synd.”

“Efter matchen hade jag en dålig känsla, men jag gav allt. Jag kan inte skylla mig själv. På inomhus-EM i Torun förra året nådde jag semifinal och hoppades därför på att uppnå något här, men det blev inte av. Finns det mer arbete att göra på den här nivån?

Skåne bjöds in till detta VM först i sista stund. “På grund av det hade jag inte möjlighet att förbereda mig. Efter friidrottskvällen gjorde jag inget annat på banan eftersom jag hade en lugnare period och sedan förberedde jag mig för augusti.”

”Jag kom hit väldigt trött av jetlag. Jag kunde klara halva banan. Det var bra på egen hand, men det kan vara åt båda hållen. Räckte det inte, eller räckte det. Det räckte helt enkelt inte.”

Skåne är inte säkra på en biljett till EM nästa månad i München. “Nu är jag 34:a av 32 platser. Så jag hade två platser kort. Det vore synd om jag kunde tävla på VM, och inte på EM. Vi får vänta till måndag när EM-kvalet offentliggörs.”