Wout van Aert: “Det faktum att Wingegaard gav mig vinsten visar vilken stor mästare han är” | Vive le Velo

Yara
Share:

I Vive le Vélo kände Maarten Vangramberen återigen igen smakmakaren av denna turné. Wut van Aert För att knyta an: “Efter målgång lät jag mina känslor flöda,” sa Van Aert efter sin triumf i tidloppet nära Limoges. “Ärligt talat förstod jag inte vad som hände med mig.”

“Jag var trött efter en hård turné och allt kom ut lite. Vi har upplevt så många speciella ögonblick. Det är fortfarande svårt att förstå.”

I mål hade Van Aert en ledning på minst 42 sekunder över världsmästaren Filippo Ganna: ”Jag slog honom inte ofta och absolut inte med så mycket. Jag hade en känsla av att jag hade gjort ett starkt race mot klockan, men när klassificeringarna gick var jag fortfarande rädd för Köpenhamnsscenariot.

Ville fortfarande ha den gula tröjan Jonas Wingegaard Dyker inte längre in i Van Aerts dagar: “Tydligen sa han till teamledningen att om detta hände mellan honom och mig skulle han vilja veta i förväg. Jonas (Vingegaard) ville bara försvara sin gula tröja. Det har hänt. skulle vara nära”, fortsätter Van Aert.

– Det visar vilken mästare han är. Jag betydde mycket för honom på den här turnén, men han betydde också mycket för mig.”

Hur kom det sig att Jumbo-Visma blev ett så sammansvetsat lag? “De där många träningsläger på hög höjd nära Tignes har något att göra med det”, står det i den gröna tröjan. “Denna förberedelse gör oss till ett sammansvetsat team och vi börjar också lära känna varandra som vänner utanför loppet.”

”I det här laget är resultatet alltid i första hand och inga andra intressen som egentligen inte spelar någon roll. Här är allt genomtänkt in i minsta detalj. Detta är naturligtvis också väldigt viktigt för att nå toppen.”

Ett styrkeprov i Calais, en lysande sprint i Lausanne, och sedan ytterligare en tidtagning mot Rocamadour. Denna turné är full av Wout van Aert-ögonblick. Men den gröna tröjan kommer också att ge en annan stor bedrift.

“Den här resan till Otakama var verkligen speciell för mig. Folk minns släppet av Tadej Pogacar, men för mig är det i grunden en noll kilometer attack och även en stark final. Det var min bästa prestation på den här turnén.”

Van Aert förblev också i Super Fightings anda: “Detta är ett trevligt erkännande. Man sätter inte upp ett mål i förväg, men det är skönt att ta det med sig.”

Springa genom Champs Elysees en gång till? “Nu känner jag mig väldigt trött. Kanske kommer finishen att inspirera mig igen, men vi får se. Jag blir glad när vi passerar mållinjen för sista gången imorgon (ikväll).