Xavier Mercier berättar om sitt farväl till O. H. Leven, som ändå satt spår

Yara
Share:

Xavier Mercier lämnade Ohio Leuven i somras och skrev på med ungraren Ferencváros, som han kommer att spela med i Europa för första gången i karriären. Att säga hejdå till OH Leuven visade sig vara sekundärt.

Xavier Mercier tillbringade sex år i Belgien och etablerade sig som en av de bästa spelmakarna i vår liga med 23 mål och 43 assist på 146 matcher. Han spelade för Kortrijk (2016-2017), Cercle Brugge (2017-2019) och sedan OHL (2019-2022).

I somras bestämde han sig för att lämna Belgien för den ungerska mästaren. “Jag kände snabbt att OHL inte räknade så mycket med mig 2022-2023, så naturligtvis var vi tvungna att hitta en ny klubb. Ferencváros knackade på dörren och visade stort intresse. Förhandlingarna varade i drygt en timme. månad men klubben gav inte upp och bevisade att de verkligen vill att jag ska vara det, säger Mercier.

Med Raphael Holzhausers översättning visste han redan vad klockan var. “Innan han kom visste jag att OHL inte ville se mig längre. Jag fick ingen förklaring och är besviken. Jag gjorde mycket för klubben och det slutade med att jag inte fick något erkännande. playmaker.

Det är fantastiskt att spela i Champions League för första gången som 33-åring.

Ferencváros trodde på honom och gav €500 000 för 33-åringen och skrev på honom på ett tvåårskontrakt. “Ett bra bevis på självförtroende. Så det här är en fantastisk klubb. De spelar varje säsong i Europa och varje år spelar de om titeln. Det här är också ett steg i min karriär: både sport och familj”, tillägger fransmannen. ”Budapest är en extraordinär stad. Jag anpassade mig snabbt och allt går bra. Integrationen gick väldigt bra. Vi har en rad matcher framför oss i Champions League-kvalet. Jag saknar fortfarande spelrytmen, men den kommer.” Att börja om vid 33 är bra. Att spela 11:e varje år är inte heller bra, även om jag var bra i OHL. Det är fotboll, man måste alltid anpassa sig.”

På onsdag spelar ungrarna den första delen av den andra kvalomgången av Champions League mot Slovaken från Bratislava, Slovakiens mästare. I den första matchen var den förre OHL-kaptenen på planen fram till den 72:a minuten. “En riktig bonus i min karriär är att spela Champions League-matcher. Enastående atmosfär.”

“Ångrar jag att jag inte spelade för den bästa belgiska klubben? Nej jag är ledsen. Jag har bara positiva saker att säga om min tid i Belgien. Jag har utvecklats mycket som fotbollsspelare, men också som person. huvudet högt och med en pliktkänsla.”