Zowé Soberon vinner Sporza Tour Manager: “Den största framgången i min cykelkarriär” | kapten

Yara
Share:

Många känner sig kallade, men bara en är vald. Sporza Tour Manager 2022 är 26-åriga Zove Soberons byte. Hans Soberonito-lag fick 8290 poäng totalt. I Koopmans podcast förklarar pristagaren hur han gjorde.

Efter en semester på Teneriffa avslöjar Zove Soberon hemligheterna bakom sin framgång. “Jag reste i två veckor, så jag var tvungen att tjäna reseledaren ett tag”, säger han.

“Varje kväll kollade jag alltid vilket ben som stod på programmet dagen efter och vem jag skulle ställa upp.” Den här slarviga taktiken fungerade eftersom Zowé levererade ett nästan perfekt lag. Han kan visa 7 ryttare från topp tio (bara Bardet, Lutsenko och Yates saknas).

“Självklart behöver man lite tur för att ha rätt förare från start. Till exempel hade jag direkt en full topp 4 (Vingegaard, Pogacar, Tomas och Goudou). Så jag behövde inte offra överföringar för det. .”

Till spurterna valde Zowé Philipsen, Pedersen och Dainese. “Jag tog den sista som en mörk häst, men till slut kom han inte med många poäng, så jag blev av med honom redan i slutet av den första veckan tillsammans med Ganna. Istället tog jag Vlasov.

Soberonito fick 8290 poäng.

Jag är skyldig Para-Pentre min seger. Om det inte var för hans covid-infektion hade jag lämnat Howl på bussen för en etapp som kanadensaren vann.

Ring Soberon

Kontakter i cykelvärlden

Det val Zowé är mest stolt över är avslöjandet av Hugo Houle. “Tack vare honom vann jag Touren. Och konstigt nog också tack vare Pare Pentra. På etappen som Uhl vann höll jag honom på bussen en halvtimme före start. Jag är en kanadensisk draftad ändå.”

Zowé är också en ivrig cyklist. ”Jag tävlar fortfarande på egen hand, men nu på en något lägre nivå än tidigare. Jag har haft en cykelbugg under lång tid nu och jag vet också hur det hela fungerar.”

Hans kopplingar i cykelvärlden kommer också väl till pass då och då. ”Jag har en kompis som är sportchef för U23-laget. Jag pratade med honom dagligen för att utbyta taktik och diskutera överföringar.”

Zowé tillkännagav stolt sin seger på Instagram. “Den största framgången i min cykelkarriär”, löd bildtexten. “Naturligtvis vinner du inte Tour de France varje år, även om det bara är virtuellt”, tillägger Zove i Koopman med ett skratt.

Du vinner inte Touren varje dag, även om det bara är virtuellt.

Ring Soberon

Lyssna på senaste avsnittet av Kopman här: